Nya filmer ute nu!

 

Tre Tusen Traktorer

Film 44

Svenska_traktorer.html
Maskinmix.html

Maskinskyddarnas DVD-filmer

säljs av AB Lafri motorbokhandel i Karlskrona.

Tel. 0455-189 30

Klicka här för att komma till butiken.

Sommaren 2019 slogs nästan alla rekord när det gäller  traktorträffar och utställningar. Följ med på en makalös resa till olika evenemang i Sverige och Holland. Vi börjar med Dutradagen i maj, fortsätter till Harlösaträffen i juni och tar bussen till Panningen i Holland i juli.

 

Filmen Tre Tusen Traktorer innehåller även ett avsnitt om lätta bandtraktorer för jord och skog. Vi presenterar några uppgifter om traktortillverkare i Holland från 1935 till nutid.

Dessutom ska vi besöka en fantastisk traktorsamling med 200 topprenoverade traktorer i Holland.

 

Hur kan titeln på DVD-filmen bli just Tre Tusen Traktorer? Räkna själv när Du sett filmen!

Dutradagen 100 traktorer. Harlösadagen 250 traktorer. Traktormuseum i Holland 200 traktorer.

Utställningen i Panningen 2 500 traktorer.

 

 Dutradagen hos familjen Esbjörnsson i Simmelsberga arrangerades för 7:e gången. Årets tema var Dutra skogstraktorer samt lätta bandtraktorer av olika fabrikat. På 1960-talet konkurrerade Dutra, ASJ Parca och Ford County Six på marknaden. Filmen berättar om utvecklingen av Parcatraktorn.

Missa inte Dutradansen med ett dussin traktorer som kör i ringdans på stubbåkern.

 

Avsnittet om lätta bandtraktorer i jord och skog berättar om Caterpillar, Cletrac, Zetor, Munktells och Allis-Chalmers i lantbruket, på torvmossar samt för skogsbruk under kalla vintrar. Hopps, en liten Cat går genom isen och bärgas under mycket slit.

 

Traktorsamlaren Sven Malmborg ordnade en makalös traktorträff i Harlösa för tolfte gången. Första året kom 13 traktorer, 2019 över 250 stycken!  Sven körde i täten för traktorparaden med sin Munktell 25 och drog en häftig BP-mack på hjul han byggt!

 

Det har funnits fler traktortillverkade än man kan tro i Holland. Filmen presenterar Brons från 1935, GeDe, Lely, PZ, Vredo, Roodberg, Terragator och tuffingen Luctor.

 

Vi besöker ett fantastiskt Teknik och Nostalgimuseum i Langenboom med närmare 200 traktorer av olika fabrikat och årsmodeller. Otroligt sevärt är bara förnamnet!

 

Årets Internationella Historiska Festival arrangerades i Panningen för 40:e gången. På en yta av 15 ha ställde HMT traktorklubbens medlemmar ut traktorer, tändkulor, redskap, lastbilar och annat. Under två dagar körs tractor-pulling, skördas majs och potatis. På ett område gräver och lastar maskiner lös sand. Traktorer bogserar redskap på en åker. Motorerna går med högsta turbotryck!

Missa inte linplogar i arbete eller traktorparaden med tyska Schlütertraktorer som var årets tema.

 

Film nr 44. Speltid 2 timmar.